Söker du efter "Mannerströms husmanskonst" av Leif Mannerström? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.
Mannerströms husmanskonst
Av Leif Mannerström, Tord Melander
Bok- presentation: |
Mannerströms husmanskonst |
Författar- presentation: |
Leif Mannerström |
"Med sedvanlig självsäkerhet och pondus propagerar denna veterankock för vår husmanskost i en kokbok rik på färg, doft och smak. En välgärning som ligger i tiden."
Vinnarmotiveringen från Årets Svenska Måltidslitteratur 2006
Efter 50 år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötterna och delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost!
Resultatet är ett inbjudande praktverk med det mesta man behöver veta om älskade rätter som ärtsoppa med fläsk, mormors, pappas och hans egna köttbullar, skomakarlåda, kroppkakor, får i kål, fläsklägg med rotmos… ja, alla välkända läckerheter man önska sig på ett traditionellt svenskt middagsbord.
”Vi är inte så många kvar som kan laga den här underbara maten. På riktigt!”, säger Leif Mannerström, och delar generöst med sig av sitt stora kunnande när det gäller såväl råvaror som tillredning och traditioner.
Boken innehåller recept på kött, fisk, fågel, vilt, soppor och desserter.
Utgåvor
"Med sedvanlig självsäkerhet och pondus propagerar denna veterankock för vår husmanskost i en kokbok rik på färg, doft och smak. En välgärning som ligger i tiden."
Vinnarmotiveringen från Årets Svenska Måltidslitteratur 2006
"Med sedvanlig självsäkerhet och pondus propagerar denna veterankock för vår husmanskost i en kokbok rik på färg, doft och smak. En välgärning som ligger i tiden."
Vinnarmotiveringen från Årets Svenska Måltidslitteratur 2006
Efter 50 år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötterna och delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost!
Resultatet är ett inbjudande praktverk med det mesta man behöver veta om älskade rätter som ärtsoppa med fläsk, mormors, pappas och hans egna köttbullar, skomakarlåda, kroppkakor, får i kål, fläsklägg med rotmos… ja, alla välkända läckerheter man önska sig på ett traditionellt svenskt middagsbord.
”Vi är inte så många kvar som kan laga den här underbara maten. På riktigt!”, säger Leif Mannerström, och delar generöst med sig av sitt stora kunnande när det gäller såväl råvaror som tillredning och traditioner.
Boken innehåller recept på kött, fisk, fågel, vilt, soppor och desserter.
Bok: 197207
Anmäl textfel