Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Gourmetträdgården : köksväxterna som smakar bäst" av Lena Israelsson? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Gourmetträdgården : köksväxterna som smakar bäst

Av Lena Israelsson

Bok-
presentation:
Gourmetträdgården : köksväxterna som smakar bäst
Författar-
presentation:
Lena Israelsson

Odla för smakens skull!

Lena Israelsson brukar beskrivas som köksträdgårdens okrönta drottning. Nu har hon skrivit en bok om de grönsaker, örter och bär som smakar bäst och ger mest matglädje. Många är kulturväxter som hamnat i skymundan av hårt förädlade smakfattigare släktingar. Andra är nya och oupptäckta. Bland dem finns framtidens köksväxter. Gemensamt för alla är att de ger matglädje och gör odlingen värd mödan. Vi får bekanta oss med urgamla svenska kulturväxter som piplök, spansk körvel och kokbönan Signe, lära oss älska den oemotståndliga italienska svartkålen, och utöka vårt bestånd av läckra asiatiska grönsaker med chilipeppar, bladsarepta och grön bladmynta. För dig som vill lära dig mer om köksväxternas smakvariation berättar författaren hur du genomför ett enkelt smaktest med grönsaker som du odlat själv. Målet är förstås att hitta den mest smakrika tomaten, den godaste rödbetan, den krispigaste sallaten … Att odla för optimal smak är del av en global rörelse i hela världen. Att gourmetodla handlar inte bara om att välja rätt växter utan också att odla dem resurssnålt och ekologiskt. Varje kapitel inleds med en personlig betraktelse kring varje köksväxt utifrån författarens egna odlingar och matupplevelser. Alla kapitel innehåller odlingsråd och recept med förslag på hur köksväxterna kan tillagas. Boken är genomillustrerad med Lena Israelssons inspirerande fotografier.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Bonnier Fakta
Lagerstatus: Definitivt slut

Lena Israelsson visar vägen till köksväxterna som smakar bäst, visar hur de odlas och används. Flera är kulturväxter som hamnat i skymundan av hårt förädlade smakfattigare släktingar. Vi får bekanta oss med urgamla svenska kulturväxter som piplök, spansk körvel och kokbönan Signe, lära oss älska den oemotståndliga italienska svartkålen, och utöka vårt bestånd av asiatiska grönsaker med chilipeppar, bladsarepta och grön bladmynta.

Kapitlen inleds med en personlig betraktelse kring varje köksväxt utifrån författarens egna odlingar och matupplevelser. Alla kapitel innehåller odlingsråd och recept. Boken är genomillustrerad med Lena Israelssons inspirerande fotografier.

Odla för smakens skull!



Lena Israelsson brukar beskrivas som köksträdgårdens okrönta drottning. Nu har hon skrivit en bok om de grönsaker, örter och bär som smakar bäst och ger mest matglädje. Många är kulturväxter som hamnat i skymundan av hårt förädlade smakfattigare släktingar. Andra är nya och oupptäckta. Bland dem finns framtidens köksväxter. Gemensamt för alla är att de ger matglädje och gör odlingen värd mödan.

Vi får bekanta oss med urgamla svenska kulturväxter som piplök, spansk körvel och kokbönan Signe, lära oss älska den oemotståndliga italienska svartkålen, och utöka vårt bestånd av läckra asiatiska grönsaker med chilipeppar, bladsarepta och grön bladmynta.

För dig som vill lära dig mer om köksväxternas smakvariation berättar författaren hur du genomför ett enkelt smaktest med grönsaker som du odlat själv. Målet är förstås att hitta den mest smakrika tomaten, den godaste rödbetan, den krispigaste sallaten …

Att odla för optimal smak är del av en global rörelse i hela världen. Att gourmetodla handlar inte bara om att välja rätt växter utan också att odla dem resurssnålt och ekologiskt.

Varje kapitel inleds med en personlig betraktelse kring varje köksväxt utifrån författarens egna odlingar och matupplevelser. Alla kapitel innehåller odlingsråd och recept med förslag på hur köksväxterna kan tillagas. Boken är genomillustrerad med Lena Israelssons inspirerande fotografier.

Utgivningsdatum: 20130312
9789174242416

Bok: 200078
 Artiklar 

Svenska Måltidsakademiens prisutdelning

Magnus Nilsson skrev årets bästa kokbok

Svenska Måltidsakademien har nu utsett årets bästa måltidslitteratur. Vinnaren alla kategorier blev "Fäviken" av kocken Magnus Nilsson (bilden) som driver restaurang Fäviken i Järpen utanför Åre. Folkets röst gick till boken "Mannerströms fisk" av Leif Mannerström.

Sverige är ett av de länder där det ges ut flest kokböcker per invånare och det berömda påståendet att det ges ut en kokbok om dagen i Sverige ligger nog fortfarande ganska nära sanningen. I årets katalog över tävlingsbidrag fanns 312 titlar.

Läs mer ...

Anmäl textfel

Utgivning

Gourmetträdgården : köksväxterna som smakar bäst

av Lena Israelsson
Lena Israelsson visar vägen till köksväxterna som smakar bäst, vi...

Jordens täppor

av Lena Israelsson
Jordens täppor är en upptäcktsresa bland tio länders mest fantast...

Cityodling

av Lena Israelsson
Tänk smått! Äntligen en odlingsbok för alla som bor i lägenhet! F...

Klosterträdgårdar : himmelska platser på jorden

av Lena Israelsson
Trädgårdsskribenten Lena Israelsson har förverkligat sitt drömpro...

Kål & krasse : den nya köksträdgården

av Lena Israelsson
”Det är för mycket plikt och helylle över köksträdgårdar. Jag vil...

Grönsaksodling : enkelt, ekologiskt & gott

av Lena Israelsson
Det är boom i grönsakslandet. Fler och fler drömmer om att skörda...

Handbok för köksträdgården

av Lena Israelsson
Lena Israelsson, välkänd trädgårdsjournalist på tidningen Land oc...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2