Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Allt i en gryta - Häftad
Beställningsvara, 151 kr
 Recensioner 

LitteraturMagazinets recension av Allt i en gryta, Lisa Lemke

Lättsamt och personligt om mat som sköter sig själv

Det här kan bli en klassiker i många kök där man vill eller måste göra andra saker medan maten står på spisen"
Betyg: 4 Betyg: 4 Betyg: 4 Betyg: 4 Betyg: 4
Titeln avslöjar att här lagas allt i samma gryta vilket ofta är ett bekvämt matlagningssätt som brukar smitta av sig och bidra till en lite mer avslappnad attityd till hela tillvaron. Boken innehåller dock inte bara mustiga grytor, det finns minst lika många recept på ris- och pastarätter, gratänger, soppor och stekpannemat. Grejen är som sagt att allt lagas i samma form. Dessutom är oväntat många recept veget...
LitteraturMagazinets recensent: Erika Wallman
 Information från förlaget 

Allt i en gryta

Av Lisa Lemke

Bok-
presentation:
Allt i en gryta
Författar-
presentation:
Lisa Lemke
Häftad
Beställningsvara, 151 kr

Comfort food av bästa klass!

Lisa Lemke har gjort det igen! En kokbok full med smart mat och köksglädje. Mat som sparar tid, disk och möda, men som slösar med mustiga smaker, höstfeeling och välbefinnande. Här handlar det helt enkelt om att slänga ner alla ingredienser i en gryta, form eller kastrull och låta det koka ihop i godan ro. På spisen eller i ugnen. Det är comfort food när den är som bäst - bekvämt, enkelt och rustikt. Så att du kan ägna tid åt annat. Som att känna höstlunken och varva ner.

Nöt, vegetariskt, vilt, fläsk, fisk, kyckling, korv - allt åker ner i grytor och formar och puttrar ihop till sanslöst goda rätter. Med en liten smula planering kan det både bli snabbmat och kalaskäk. För att inte tala om rest-räddare! För här hittar vi både blixtsnabba vardagshjältar och smarta långkok som till exempel fried rice, högrevschili, majssoppa mexistyle, saltimbocca på fläskkotlett eller veggiepanna med gorgonzola. Och som grädde på moset finns här förstås ett kapitel med söta avslutningar, exempelvis äppelkolapaj med mandelsmul, chokladrisotto med hallon eller nutella- och bananpaj.

Vi pratar alltså om mat som gjord för ruggiga höst- och vinterkvällar. Mat som skänker kärlek och värme när vi behöver det som mest. Med Allt i en gryta och Lisa Lemkes omisskännliga matglädje uppstår fantastiska genvägar till både snabblagade tisdagssoppan för familjen och söndagsgrytan för hela tjocka släkten (kanske plus ett gäng grannar). Allt i en gryta mitt på bordet. Inget tjafs, fram med tallrikar och bestick så äter vi tillsammans!

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Bonnier Fakta
Lagerstatus: Definitivt slut

Lisa Lemke har gjort det igen! En kokbok full med smart mat som sparar tid, disk och möda, men som slösar med mustiga smaker och välbefinnande.

Nöt, grönsaker, vilt, fläsk, fisk, kyckling, korv - allt åker ner i grytan och puttrar ihop till högrevschili, majssoppa mexistyle  eller veggiepanna med gorgonzola. Det här är mat som gjord för ruggiga höstkvällar. Mat med kärlek och värme när vi behöver det som mest.

Utgivningsdatum: 20130910
9789174243062

Häftad
Förlag: Bonnier Fakta
Lagerstatus: Beställningsvara
Utgivningsdatum: 20151006
9789174245103

Bok: 207286
 Artiklar 

Svenska Måltidsakademiens prisutdelning

Magnus Nilsson skrev årets bästa kokbok

Svenska Måltidsakademien har nu utsett årets bästa måltidslitteratur. Vinnaren alla kategorier blev "Fäviken" av kocken Magnus Nilsson (bilden) som driver restaurang Fäviken i Järpen utanför Åre. Folkets röst gick till boken "Mannerströms fisk" av Leif Mannerström.

Sverige är ett av de länder där det ges ut flest kokböcker per invånare och det berömda påståendet att det ges ut en kokbok om dagen i Sverige ligger nog fortfarande ganska nära sanningen. I årets katalog över tävlingsbidrag fanns 312 titlar.

Läs mer ...

Anmäl textfel

Utgivning

Allt i en gryta

av Lisa Lemke
Lisa Lemke har gjort det igen! En kokbok full med smart mat som s...

Till sommaren : mat för många

av Lisa Lemke
Lisa Lemke: "Det är något särdeles speciellt med bufféer. Kärleks...

Till grillat : såser, marinader, sallader och lite sött

av Lisa Lemke
Äntligen vår! Solen värmer, gräset är grönt och himlen blå. Fram ...
Inbunden, Finns i lager, 244 kr

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2