Recension av I lögn och lust, Pernilla Lindroos: Kort och lång resa bort och hem - LitteraturMagazinet

 LitteraturMagazinet recenserar 
Kort och lång resa bort och hem
Foto: Privat

LitteraturMagazinets recension av I lögn och lust, Pernilla Lindroos

Kort och lång resa bort och hem

Lucky har vunnit en stor summa pengar men det är det ingen som känner till"
Betyg: 3 Betyg: 3 Betyg: 3 Betyg: 3 Betyg: 3
Bok-
presentation:
I lögn och lust
Författar-
presentation:
Pernilla Lindroos

Åländska Pernilla Lindroos debuterade förra året med feelgoodromanen "Breven från E", nu är hon aktuell med "I lögn och lust" i samma genre.

Lucky har vunnit en stor summa pengar men det är det ingen som känner till. Hennes föräldrar på Ålands norra udde anser att det bästa ändå är gratis här i livet, och det är precis Luckys inställning också. Hennes bästa kompis och kollega Lisbeth vet ingenting, inte heller Joakim, hennes man sedan tre år tillbaka. Nej, inte ens dottern Hanna känner till hemligheten.

Lucky lever sitt liv som vanligt, har ingen önskan om vare sig ny bil eller stort hus. Hon jobbar på som massör, livscoach och extralärare. Men när hon ser Hanna röka hasch med några äldre killar kommer lottovinsten väl till pass. Det blir en månadslång resa till Marocko med en mycket motsträvig Hanna som initialt inte ser någon poäng med resan bortsett från att kanske slippa Joakim ett tag.

Viktoria är i Luckys ålder, annars tycks de inte ha mycket gemensamt. De är lika olika som deras förnamn antyder. Viktoria arbetar lika hårt som hon tränar, hon har siktet inställt på toppen. Hon är snabb, effektiv, fokuserad och segerviss. Men när hon hemma i Stockholm blir tillsagd att hålla sig borta från jobbet ett tag bokar hon en resa och en yogainstruktörskurs. I en liten kuststad i Marocko träffar hon Lucky och Hanna och fastän hon inte åkt dit för att skaffa vänner uppstår en förtrolighet och hon och Lucky upptäcker att de ändå har något gemensamt...

"I lögn och lust" är en trevlig och snabbläst sommarbok om vänskap och lojalitet och att våga ompröva sitt liv och sina värderingar. På den marockanska kusten möter livsglädje cynism i ett dynamiskt samspel. Där finns också Joakims gamle kompis Leonard som vet exakt var det är bäst att surfa och på vilken sylta godaste den maten finns, och i hotellbaren står Toni som inte planerar sitt liv längre än två månader i taget. Betyget blir en stark trea, rekommenderas för varma dagar på stranden eller i hängmattan.

Profil: Sandra Sandström

Mottagen: 20 juli 2020

 

Anmäl textfel

Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet recenserar

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB