Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Bonniers vegetariska kokbok - Inbunden
Finns i lager, 433 kr
Bonniers vegetariska kokbok - Kartonnage
Finns i lager, 280 kr
 Recensioner 

LitteraturMagazinets recension av Bonniers vegetariska kokbok, Ceclia Lundin

Trolsk kokbok för alla smaker

Men mot den här bokens sirensång är det svårt att värja sig."
Betyg: 4 Betyg: 4 Betyg: 4 Betyg: 4 Betyg: 4
Den är så oerhört skön att vila ögonen på, Bonniers vegetariska kokbok. Inbunden med någon slags grov väv, i retro färgskala. Öppnar man och bläddrar lite kommer bilderna mot en. Enkla och kraftfulla illustrationer av dill, rödkål, plommon och ärtor. Perfekt matchat mot färgfotografierna, som med sitt stillebenarrangemang och sin dramatiska belysning liknar oljemålningar. Att rotfrukter kunde vara s...
LitteraturMagazinets recensent: Nina Fries
 Information från förlaget 

Bonniers vegetariska kokbok

Av Cecilia Lundin, Ulla Karlström

Bok-
presentation:
Bonniers vegetariska kokbok
Författar-
presentation:
Cecilia Lundin
Utg.år: 2013
Inbunden
Finns i lager, 433 kr
Kartonnage
Finns i lager, 280 kr

Bra för miljön och för hälsan - och dessutom gott!

 
Sugen på att äta grönt? Vill du dra ner på köttet och äta mer "klimatsmart"? Har du en tonåring där hemma som är vegetarian? Oavsett om du bara är nyfiken på ett grönare liv eller redan äter vegetariskt så är Bonniers vegetariska kokbok boken för dig!
Allt om Mat-redaktionen har tagit fasta på svenskarnas växande intresse för vegetarisk mat och valt ut 300 av sina bästa gröna recept. Här finns en blandning av klassisk svensk husmanskost som vegetariska köttbullar och kroppkakor och kända rätter från andra delar av världen som falafel och korma. Att vegetariskt kan vara både enkelt och matigt står klart när man dyker ner i de läckra recepten.
Råvarorna som utgör basen i det vegetariska köket presenteras i bild och text. På de praktiska tips- och faktasidorna lär du dig allt från hur man kokar bönor till att smaksätta quorn och tofu.
Här finns inte bara en uppsjö av vardagsrätter, sorterade under rubrikerna Frukost, Lunch och Middag, utan också lyxiga helgmenyer då maten får kosta lite mer och ta lite längre tid att laga. Även högtider som jul och påsk kan bli gröna med bokens hjälp. Och vill du samla många till fest finns det mängder med inspirerande recept till fina vegetariska festbufféer.
 


"Jag är så himla nöjd över ett bokinköp som jag gjorde häromdagen. Nämligen Bonniers vegetariska kokbok .

Jag har inga goda erfarenheter av vegetariska kokböcker. Jag brukar inte bli särskilt sugen på att laga något av recepten i dem, inte sällan innehåller böckerna böngrytor till förbannelse, och de vegetariska alternativen är snarare ett tillbehör än en huvudrätt. Böckerna står oanvända, dammiga i någon hylla. Jag bläddrade igenom Bonniers vegetariska kokbok direkt jag kom hem och det vattnades verkligen i munnen. Jag ville ha allt på en gång! Bilderna i boken är snygga och aptitretande och recepten uppdelade efter exempelvis vardag (frukost, lunch och middag), fredag (festligare), helg (ännu festligare och med längre tillagningstid) och olika festbufféer.

Boken innehåller såväl förrätter, som huvudrätter och desserter. De florentinska pannkakorna med ricottaost på sidan 159 är redan testade! Som studentpresent senare i vår tror jag att den här boken blir perfekt! Jag kommer definitivt att provlaga vartenda recept." Johanna Karlsson, bokhora.se

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Bonnier Fakta
Lagerstatus: Finns i lager

 


Sugen på att äta grönt? Vill du dra ner på köttet och äta mer "klimatsmart"? Har du en tonåring som är vegetarian? Allt om Mat-redaktionen har valt ut 300 av sina bästa gröna recept - en blandning av klassisk svensk husmanskost och kända rätter från andra delar av världen. Lär känna råvarorna genom fakta och praktiska tips. Hitta nya vardagsfavoriter eller bjud på en lyxig helgmeny. Med bokens hjälp kan du också göra högtider som jul och påsk gröna(-re), liksom den stora födelsedagsbuffén. Oavsett om du redan äter grönt, vill bjuda en vegetarian på middag eller bara är nyfiken på ett grönare liv så är Bonniers vegetariska kokbok boken för dig!

Bra för miljön och för hälsan - och dessutom gott!



 


Sugen på att äta grönt? Vill du dra ner på köttet och äta mer "klimatsmart"? Har du en tonåring där hemma som är vegetarian? Oavsett om du bara är nyfiken på ett grönare liv eller redan äter vegetariskt så är Bonniers vegetariska kokbok boken för dig!


Allt om Mat-redaktionen har tagit fasta på svenskarnas växande intresse för vegetarisk mat och valt ut 300 av sina bästa gröna recept. Här finns en blandning av klassisk svensk husmanskost som vegetariska köttbullar och kroppkakor och kända rätter från andra delar av världen som falafel och korma. Att vegetariskt kan vara både enkelt och matigt står klart när man dyker ner i de läckra recepten.


Råvarorna som utgör basen i det vegetariska köket presenteras i bild och text. På de praktiska tips- och faktasidorna lär du dig allt från hur man kokar bönor till att smaksätta quorn och tofu.


Här finns inte bara en uppsjö av vardagsrätter, sorterade under rubrikerna Frukost, Lunch och Middag, utan också lyxiga helgmenyer då maten får kosta lite mer och ta lite längre tid att laga. Även högtider som jul och påsk kan bli gröna med bokens hjälp. Och vill du samla många till fest finns det mängder med inspirerande recept till fina vegetariska festbufféer.


 




"Jag är så himla nöjd över ett bokinköp som jag gjorde häromdagen. Nämligen Bonniers vegetariska kokbok .

Jag har inga goda erfarenheter av vegetariska kokböcker. Jag brukar inte bli särskilt sugen på att laga något av recepten i dem, inte sällan innehåller böckerna böngrytor till förbannelse, och de vegetariska alternativen är snarare ett tillbehör än en huvudrätt. Böckerna står oanvända, dammiga i någon hylla. Jag bläddrade igenom Bonniers vegetariska kokbok direkt jag kom hem och det vattnades verkligen i munnen. Jag ville ha allt på en gång! Bilderna i boken är snygga och aptitretande och recepten uppdelade efter exempelvis vardag (frukost, lunch och middag), fredag (festligare), helg (ännu festligare och med längre tillagningstid) och olika festbufféer.

Boken innehåller såväl förrätter, som huvudrätter och desserter. De florentinska pannkakorna med ricottaost på sidan 159 är redan testade! Som studentpresent senare i vår tror jag att den här boken blir perfekt! Jag kommer definitivt att provlaga vartenda recept." Johanna Karlsson, bokhora.se

Utgivningsdatum: 20130320
9789174242003

Kartonnage
Förlag: Bonnier Fakta
Lagerstatus: Finns i lager
Utgivningsdatum: 20150908
9789174245257

Bok: 200033
 Artiklar 

Svenska Måltidsakademiens prisutdelning

Magnus Nilsson skrev årets bästa kokbok

Svenska Måltidsakademien har nu utsett årets bästa måltidslitteratur. Vinnaren alla kategorier blev "Fäviken" av kocken Magnus Nilsson (bilden) som driver restaurang Fäviken i Järpen utanför Åre. Folkets röst gick till boken "Mannerströms fisk" av Leif Mannerström.

Sverige är ett av de länder där det ges ut flest kokböcker per invånare och det berömda påståendet att det ges ut en kokbok om dagen i Sverige ligger nog fortfarande ganska nära sanningen. I årets katalog över tävlingsbidrag fanns 312 titlar.

Läs mer ...

Anmäl textfel

Utgivning

Bonniers stora bakbok

av Cecilia Lundin
Inbunden, Finns i lager, 361 kr

Grillboken

av Cecilia Lundin
Dofterna från grillen hör sommaren till. Den sköna samvaron med a...

Bonniers vegetariska kokbok - Insticksskylt

av Cecilia Lundin
Sugen på att äta grönt? Vill du dra ner på köttet och äta mer "kl...

Bonniers vegetariska kokbok

av Cecilia Lundin
 Sugen på att äta grönt? Vill du dra ner på köttet och äta mer "k...
Inbunden, Finns i lager, 433 kr
Kartonnage, Finns i lager, 280 kr

Grillat : gott både ute och inne

av Cecilia Lundin
En ny enkel och modern grillbok att använda när våren kommer. Tre...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2