Mats-Eric Nilsson
Jag älskar när grävande journalister också är berättande journalister"
Det är ibland med bävan och ibland med triumf man vänder blad i Mats-Eric Nilssons nya bok om matfusket. Denna gång handlar det om var restauranger serverar – egentligen.
Kardemummabulle: Vetemjöl, mjölk, smör, socker, jäst, ägg, kardemumma, salt, florsocker. Enkelt, eller hur? Det är väl inget uppseendeväckande med en kardemummabulle? Nej, om det inte vore för att detta är den enda innehållsf&oum...
LitteraturMagazinets recensent:
Erika Wallman
Vad är det egentligen vi stoppar i oss?
Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik, en bok som skakat...
Äkta vara : guide till oförfalskad mat - Flexband
Finns i lager,
237 kr
|
Äkta vara : guide till oförfalskad mat - Häftad
Finns i lager,
244 kr
|
|
I Saltad nota avslöjas det utbredda matfusket på allt från enkla kaféer och snabbmatsställen till lyxiga restauranger.
Ärligt talat har du ingen aning om vad som ligger på tallriken.
Saltad nota : Om matfusket - från gatukök till gourmetkrog - Inbunden
Finns i lager,
408 kr
|
Saltad nota : Om matfusket - från gatukök till gourmetkrog - Pocket
Finns i lager,
69 kr
|
Saltad nota : Om matfusket - från gatukök till gourmetkrog - Häftad
Finns i lager,
262 kr
|
|
Måltidens magi - Inbunden
Finns i lager,
307 kr
|
|
Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik - Inbunden
Finns i lager,
338 kr
|
Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik - Pocket
Beställningsvara,
69 kr
|
Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik - Häftad
Finns i lager,
262 kr
|
|
Påsken handlar om liv och död, frossande och späkning, sorg och glädje, hopp och förtvivlan – allt kryddat med lite reflektion. LitteraturMagazinet bjuder på lästips kring påskens teman!
Läs mer ...
Svenska Måltidsakademien har nu utsett årets bästa måltidslitteratur. Vinnaren alla kategorier blev "Fäviken" av kocken Magnus Nilsson (bilden) som driver restaurang Fäviken i Järpen utanför Åre. Folkets röst gick till boken "Mannerströms fisk" av Leif Mannerström.
Sverige är ett av de länder där det ges ut flest kokböcker per invånare och det berömda påståendet att det ges ut en kokbok om dagen i Sverige ligger nog fortfarande ganska nära sanningen. I årets katalog över tävlingsbidrag fanns 312 titlar.
Läs mer ...
Anmäl textfel
Dölj Anmäl textfel
Utgivning
av
Mats-Eric Nilsson
I Saltad nota avslöjas det utbredda matfusket på allt från enkla ...
av
Mats-Eric Nilsson
"Den hemlige kockens" kokbok
Men vad ska man då äta - och laga?
Ä...
av
Mats-Eric Nilsson
Vad är det egentligen vi stoppar i oss?
Frågan släpper inte taget...
av
Mats-Eric Nilsson
Vad är det egentligen vi stoppar i oss?
Frågan släpper inte taget...
Aktuella recensioner
Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser
av Kritika Gupta
Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina
av Simon Shuster
Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022
av Wilhelm Agrell
Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak
av Margit Silberstein
Recension: Tors vrede
av Elvira Birgitta Holm
Recension: Maskiner som tänker
av Inga Strümke
Recension: Sniglar och snö
av Agneta Pleijel
Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek
av Lo Dagerman
Recension: Käraste vänner
av Katarina Widholm
Recension: Vi är inte här för att ha roligt
av Nina Lykke
|
|