Saltad nota : Om matfusket - från gatukök till gourmetkrog av Mats-Eric Nilsson - LitteraturMagazinet

 Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Saltad nota : Om matfusket - från gatukök till gourmetkrog - Inbunden
Finns i lager, 55 kr
Saltad nota : Om matfusket - från gatukök till gourmetkrog - Pocket
Finns i lager, 69 kr
Saltad nota : Om matfusket - från gatukök till gourmetkrog - Häftad
Finns i lager, 262 kr
I antikvariatet. Pris: 249 kr
Se annonsen ...
 Recensioner 

LitteraturMagazinets recension av Saltad nota : om matfusket - från gatukök till gourmetkrog, Mats-Eric Nilsson

Underhållande, lärorikt och nedslående om restaurangmaten

Jag älskar när grävande journalister också är berättande journalister"
Betyg: 4 Betyg: 4 Betyg: 4 Betyg: 4 Betyg: 4
Det är ibland med bävan och ibland med triumf man vänder blad i Mats-Eric Nilssons nya bok om matfusket. Denna gång handlar det om var restauranger serverar – egentligen. Kardemummabulle: Vetemjöl, mjölk, smör, socker, jäst, ägg, kardemumma, salt, florsocker. Enkelt, eller hur? Det är väl inget uppseendeväckande med en kardemummabulle? Nej, om det inte vore för att detta är den enda innehållsf&oum...
LitteraturMagazinets recensent: Erika Wallman
 Information från förlaget 

Saltad nota : Om matfusket - från gatukök till gourmetkrog

Av Mats-Eric Nilsson

Bok-
presentation:
Saltad nota : Om matfusket - från gatukök till gourmetkrog
Författar-
presentation:
Mats-Eric Nilsson
Inbunden
Finns i lager, 55 kr
Pocket
Finns i lager, 69 kr
Häftad
Finns i lager, 262 kr
Formgivare: Eva Jais-Nilsen
ovrigt: Ivar Nilsson

Äntligen i pocket med nyskrivet efterord!

"En tråkig bok för alla fuskande restauranger. Och viktig läsning för alla oss som äter där." Lotta Lundgren

"Boken var en vändpunkt i min karriär", Niklas Ekstedt, TV-kock

"En riktig rysare, välskriven och välresearchad" Allt om mat

"En briljant reportagebok" Veckans affärer

Förr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. I branschen talade man om att salta notan. Att den mätta och belåtna kunden gärna kunde luras att betala några tior för mycket. Idag är krogfusket satt i system. Ingen har förmodligen mixtrat med slutsumman. Det är istället maten det handlar om. Om förfalskade menyer och mängder av dolda tillsatser.

Med Den hemlige kocken öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals konsumenters ögon. Plötsligt såg vi vad livsmedelsbutikernas produkter egentligen innehåller och började leta efter äkta varor.

Med Saltad nota tar han nu nästa steg. I den nya boken avslöjas även här med intressanta historiska tillbakablickar det utbredda matfusket på allt från enkla kaféer och snabbmatsställen till lyxiga restauranger.

Ärligt talat har du ingen aning om vad som ligger på tallriken. När du handlar i en vanlig butik har du åtminstone den finstilta innehållsförteckningen att gå efter. Men på krogen blir din beställning som ett skott i mörkret.

Allt fler svenskar äter ute. Tevekockarna är lika populära som rockstjärnor. Dags alltså för världens första bok som på allvar granskar restaurangbranschen. Och som guidar dig förbi de värsta fällorna!

"En briljant reportagebok som öppnar dörrarna till en matindustri som verkar mer intresserad av att tjäna pengar än laga bra mat." Johan Såthe, Veckans Affärer

"En riktig rysare, välskriven och välresearchad. Med stor sannolikhet blir detta höstens matdebatt." Kris Johnson, Allt om mat

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Ordfront Förlag
Lagerstatus: Finns i lager

I Saltad nota avslöjas det utbredda matfusket på allt från enkla kaféer och snabbmatsställen till lyxiga restauranger.

Ärligt talat har du ingen aning om vad som ligger på tallriken.

Förr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. I branschen talade man om att salta notan. Att den mätta och belåtna kunden gärna kunde luras att betala några tior för mycket.

Idag är krogfusket satt i system. Ingen har förmodligen mixtrat med slutsumman. Det är istället maten det handlar om. Om förfalskade menyer och mängder av dolda tillsatser.

Med Den hemlige kocken öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals konsumenters ögon. Plötsligt såg vi vad livsmedelsbutikernas produkter egentligen innehåller och började leta efter äkta varor.

Med Saltad nota tar han nu nästa steg. I den nya boken avslöjas även här med intressanta historiska tillbakablickar det utbredda matfusket på allt från enkla kaféer och snabbmatsställen till lyxiga restauranger.

Ärligt talat har du ingen aning om vad som ligger på tallriken. När du handlar i en vanlig butik har du åtminstone den finstilta innehållsförteckningen att gå efter. Men på krogen blir din beställning som ett skott i mörkret.

Allt fler svenskar äter ute. Tevekockarna är lika populära som rockstjärnor. Dags alltså för världens första bok som på allvar granskar restaurangbranschen. Och som guidar dig förbi de värsta fällorna!

"En briljant reportagebok som öppnar dörrarna till en matindustri som verkar mer intresserad av att tjäna pengar än laga bra mat." Johan Såthe, Veckans Affärer



"En riktig rysare, välskriven och välresearchad. Med stor sannolikhet blir detta höstens matdebatt." Kris Johnson, Allt om mat

Utgivningsdatum: 20130815
9789170377358

Pocket
Förlag: Ordfront Förlag
Lagerstatus: Finns i lager
Utgivningsdatum: 20140715
9789170377969

Häftad
Förlag: Ordfront
Lagerstatus: Finns i lager
Utgivningsdatum: 20170131
9789174411713

Bok: 207707
 Artiklar 

Svenska Måltidsakademiens prisutdelning

Magnus Nilsson skrev årets bästa kokbok

Svenska Måltidsakademien har nu utsett årets bästa måltidslitteratur. Vinnaren alla kategorier blev "Fäviken" av kocken Magnus Nilsson (bilden) som driver restaurang Fäviken i Järpen utanför Åre. Folkets röst gick till boken "Mannerströms fisk" av Leif Mannerström.

Sverige är ett av de länder där det ges ut flest kokböcker per invånare och det berömda påståendet att det ges ut en kokbok om dagen i Sverige ligger nog fortfarande ganska nära sanningen. I årets katalog över tävlingsbidrag fanns 312 titlar.

Läs mer ...

Anmäl textfel

Utgivning

Måltidens magi

av Mats-Eric Nilsson
Inbunden, Finns i lager, 307 kr

Saltad nota : Om matfusket - från gatukök till gourmetkrog

av Mats-Eric Nilsson
I Saltad nota avslöjas det utbredda matfusket på allt från enkla ...
Inbunden, Finns i lager, 55 kr
Pocket, Finns i lager, 69 kr
Häftad, Finns i lager, 262 kr

Smakernas återkomst : när maten följer årstiderna

av Mats-Eric Nilsson
"Den hemlige kockens" kokbok Men vad ska man då äta - och laga? Ä...

Äkta vara : guiden till oförfalskad mat

av Mats-Eric Nilsson
Vad är det egentligen vi stoppar i oss? Frågan släpper inte taget...
Pocket, Finns i lager, 59 kr

Äkta vara : guide till oförfalskad mat

av Mats-Eric Nilsson
Vad är det egentligen vi stoppar i oss? Frågan släpper inte taget...
Flexband, Finns i lager, 226 kr
Häftad, Finns i lager, 244 kr

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Grymma fäder, misshandlade barn

Recension: Leona. Öga för öga av Jenny Rogneby

Skitigt, uppkäftigt och genuint

Recension: Livet är en jävla fest av Simon Hanselmann

Gammal kärlek rostar aldrig?

Recension: Tistelhonung av Sara Paborn

Mordgåta på lättsamt allvar

Recension: Den sorgsne busschauffören från Alster av Håkan Nesser

Kort och lång resa bort och hem

Recension: I lögn och lust av Pernilla Lindroos

Mer än en vanlig deckare

Recension: Förmörkelsen av Karin Fossum

Sjungande vokaler och ett requiem

Recension: Ur världen av Eva Runefelt

Nybliven begravningsentreprenör nystar i det förflutna

Recension: Min fars hemlighet av Sara Blaedel

Författarbiografi för barn

Recension: Små människor, stora drömmar. Astrid Lindgren av Maria Isabel Sánches Vegara

Läsvärd spänningsdebut från Luxemburg

Recension: Tolken av Jenny Runesson
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB