Franska bakverk av Mia Öhrn - LitteraturMagazinet

 Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Franska bakverk" av Mia Öhrn? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Franska bakverk

Av Mia Öhrn

Bok-
presentation:
Franska bakverk
Författar-
presentation:
Mia Öhrn

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Natur & Kultur
Lagerstatus: Definitivt slut

"Ta en titt i den här boken! Duktiga Mia Öhrn har tagit sig an franska bakverk och försvenskat och förenklat dem - så nu är det fritt fram!"
Elle Mat & Vin


"Det kan vara den finaste bok jag har sett."
Emmas Vintage


"Vinterns finaste kokbok."
Femina


Följ med på en lustfylld utflykt till de franska sötsakernas värld! Franska bakverk betraktas av många som avancerade och lite otillgängliga. Mia Öhrn...

"Ta en titt i den här boken! Duktiga Mia Öhrn har tagit sig an franska bakverk och försvenskat och förenklat dem - så nu är det fritt fram!"
Elle Mat & Vin


"Det kan vara den finaste bok jag har sett."
Emmas Vintage


"Vinterns finaste kokbok."
Femina


Följ med på en lustfylld utflykt till de franska sötsakernas värld! Franska bakverk betraktas av många som avancerade och lite otillgängliga. Mia Öhrn anpassar bakverken till svenska förhållanden och förenklar recepten, men nallar för den sakens skull vare sig på smak eller på kvalité. 


I boken finns ca 50 recept på alla sorters bakverk. Vetebröd och smördegsbakverk, t ex Briocher en sorts lyxigt vetebröd som innehåller mer smör och ägg än en vanlig svensk bulle. Småkakor och mjuka kakor, t ex Madeleinekakor små mjuka snäckliknande kakor som i sin konsistens påminner lite om muffins. Bakelser, tårtor och pajer t ex klassisk Tarte tatin som gräddas uppochner i gjutjärnspanna. Desserter som t ex Petit pots de crème små läckra puddingar som gräddas i ugnen.  Här finns också recept på godis och petit fourer.


Känslan i boken är rustik med en blandning av franskt lanthem och bistro och receptbilderna varvas med miljöbilder från Frankrike.


Mia Öhrn är bagare och matskribent med erfarenhet från bland annat Grand Hôtel Stockholm. Hon har skrivit flera böcker om bakning, bl.a. Macarons, cupcakes, cakepops och andra söta bakverk, Sockerkakor, Klassiska kakor på nytt vis, Guide till Stockholms sommarkaféer och Semlor.



"Sugen på att ge dig på klassiker som makroner, croissanter, eclairer och florentiner, men inte vågar? Ta en titt i den här boken! Duktiga Mia Öhrn har tagit sig an franska bakverk och försvenskat och förenklat dem - så nu är det fritt fram!"
Jenny Norberg, Elle Mat & Vin


"Nu har Mia gett ut boken Franska Bakverk som seriöst är hennes absolut bästa och snyggaste bok någonsin. Om du vill ha en fransk bakbibel är det den här du ska köpa. På riktigt."
Mattias Kristiansson, Bake My day


"Mia Öhrns Franska bakverk (Natur & Kultur) är en bakbok lika vacker som användbar."
Ica-Kuriren

"Jag provade mördegskakorna, gjorde dubbel sats och de tog slut direkt."
Kristina Palmenäs, Hemmets Veckotidning


 

Sugen på att ge dig på klassiker som makroner, croissanter, eclairer och florentiner, men inte vågar? Ta en titt i den här boken! Duktiga Mia Öhrn har tagit sig an franska bakverk och försvenskat och förenklat dem - så nu är det fritt fram!

Jenny Norberg, Elle Mat & Vin

Utgivningsdatum: 20130920
9789127134614

Bok: 208249

Anmäl textfel

Utgivning

Chokladbollar

av Mia Öhrn
Inbunden, Finns i lager, 226 kr

Franska bakverk

av Mia Öhrn
"Ta en titt i den här boken! Duktiga Mia Öhrn har tagit sig an fr...

Mitt eget kafé

av Mia Öhrn
Mitt eget kafé är en inspirationsbok för alla som älskar att fika...

Julens godsaker

av Mia Öhrn
Finns det något mysigare än låta köket fyllas av doften av nybaka...

Fler kladdkakor

av Mia Öhrn
Äntligen - här kommer uppföljaren till bästsäljaren Kladdkakor! N...

Kladdkakor

av Mia Öhrn
Många är vi som älskar kladdkakor. Kladdkakan är i all sin enkelh...

Klassiska kakor på nytt vis

av Mia Öhrn
Med recpet på gamla favoriter från fikabordet, men även nya varianter på klassiska recpet. Finns även en rad recept anpassade för laktos- och glutenallergiker.

Semlor

av Mia Öhrn
Semlan hör till våra mest älskade bakverk och har numera sin givn...

Guide till Stockholms sommarkaféer

av Mia Öhrn
Är man kvar i stan under sommaren och husen börjar kännas för hög...

Macarons, cupcakes, cakepops och andra söta bakverk

av Mia Öhrn
Färgglada, sockersöta och lyxiga de här bakverken har tagit värl...

Utgivning - andra språk

Guide till Stockholms sommarkaféer (eng)

av Mia Öhrn
Nu kommer Guide till Stockholms sommarkaféer i ny utgåva med 10 n...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

En bok om det obeständiga

Recension: Den tunna isen av Lena Einhorn

Kärnfullt när bok blir serie

Recension: Guldkompassen 1 av Stéphane Melchior

Välkommen till Franks värld

Recension: Planeten Frank av David Yoon

Tät relationsroman där vemodet får ta plats

Recension: Sent på dagen av Tessa Hadley

Kristoffer Bark - lite blekare än Maria Wern

Recension: Dotter saknad av Anna Jansson

Hur var Förintelsen möjlig?

Recension: Varför kunde det ske? : det finns många förklaringar till Förintelsen av Barbro Eberan

En Mann för vår tid

Recension: Fyra noveller : Tonio Kröger ; Tristan ; Döden i Venedig ; Mario och trollkarlen av Thomas Mann

En nessersk feelgood

Recension: Halvmördaren : Krönika över Adalbert Hanzon i nutid och dåtid författad av honom själv av Håkan Nesser

Från Sargassohavet och tillbaka igen

Recension: Ålevangeliet : Berättelsen om världens mest gåtfulla fisk av Patrik Svensson

Humor och inlevelseförmåga i läsvärd roman

Recension: Vissla i mörker av Emma Healey
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB