Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Det naturliga köket" av Mathias Dahlgren? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Det naturliga köket

Av Mathias Dahlgren

Bok-
presentation:
Det naturliga köket
Författar-
presentation:
Mathias Dahlgren
Illustratör: Magnus Skoglöf

"Naturliga råvaror och naturlig smak är en förutsättning för det naturliga köket." Så uttrycker sig Sveriges ledande kock och restauratör - Mathias Dahlgren.
Hans restaurang i Grand Hôtel i Stockholm har tre stjärnor i Guide Michelin. Matsalen har två stjärnor, Matbaren en stjärna.

Restaurang Mathias Dahlgren är Sveriges bästa och mest uppmärksammade restaurang. Mathias ideologi med nyskapade rätter med svenska smaker och våra yppersta råvaror presenteras på två olika sätt i restaurangen.
I den rustika och spontana Matbaren kan man slinka in, äta improviserat och enkelt (men med fantastiska smaker). Gästerna är en del av stämningen och atmosfären.
I Matsalen planeras besöket. Detta är den yppersta matsalen i Sverige, den traditionella inramningen till trots är menyn nyskapande på absolut internationell toppnivå.

Boken skildrar dessa två helt olika kök och miljöer, men allt sammanhållet av Mathias matideologi och filosofi om krogen som en mötesplats, en plats för upplevelser, gemenskap, äventyr och njutning.
Även om boken beskriver Mathias restaurang (och dess två inriktningar) är detta en kokbok, där Sveriges mest renommerade kock delar med sig av sina unika recept.
Mathias Dahlgren är Sveriges ledande kock och restauratör; han har som ende svensk stjärnkock vunnit guld i Bocuse d'Or, han drev tidigare uppmärksammade restaurang Bon Lloc, och nu Restaurang Mathias Dahlgren i Grand Hôtel i Stockholm.
Han har fått många internationella utmärkelser och är mycket uppmärksammad utomlands. På listan The S. Pellegrino World's 50 Best Restaurants placerar sig Restaurang Mathias Dahlgren tillsammans med världens bästa restauranger: El Bulli i Spanien, The Fat Duck i England och The French Laundry, USA.
Mathias Dahlgren är med andra ord en fullfjädrad stjärnkock.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Definitivt slut

"Naturliga råvaror och naturlig smak är en förutsättning för det naturliga köket." Så uttrycker sig Sveriges ledande kock och restauratör - Mathias Dahlgren.

Hans restaurang i Grand Hôtel i Stockholm har tre stjärnor i Guide Michelin. Matsalen har två stjärnor, Matbaren en stjärna.

Boken skildrar dessa två helt olika kök och miljöer, allt sammanhållet av Mathias matideologi och filosofi om krogen som en mötesplats, en plats för upplevelser, gemenskap, äventyr och njutning.

Detta är en kokbok där Sveriges mest renommerade kock delar med sig av sina unika recept.

Utgivningsdatum: 20100416
9789113023984

Bok: 9640
 Artiklar 

Känd krögare, stjärnkock och kokboksförfattare

Mathias Dahlgren blev "Kockarnas kock" 2012

Stjärnkocken och kokboksförfattaren Mathias Dahlgren har utsetts till Kockarnas kock av tidningen Restaurangvärlden och Sveriges kockelit.

Det är åttonde gången som han får priset.

På andra plats i Kockarnas kock kom Björn Franzén och på tredje plats Magnus Nilsson.

Läs mer ...

Anmäl textfel

Utgivning

Tack för maten : råvarornas mästare

av Mathias Dahlgren
Tack för maten; Råvarornas mästare porträtterar platserna, person...
Inbunden, Finns i lager, 361 kr

Mathias Dahlgrens bästa : från skaldjurspaella till pyttipanna

av Mathias Dahlgren
Att vårda, förnya och experimentera fram nya smaker - det är Math...

Det naturliga köket

av Mathias Dahlgren
"Naturliga råvaror och naturlig smak är en förutsättning för det ...

Bon Lloc : Bra mat från ett bra ställe

av Mathias Dahlgren
Mathias Dahlgren är den ende svensk som vunnit guld i Bocuse d'Or...

Mathias Dahlgren kokbok

av Mathias Dahlgren
Mathias Dahlgren är Sveriges enda "världsmästare" i matlagning! 1...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2