Söker du efter "Mathias Dahlgren kokbok" av Mathias Dahlgren? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.
Mathias Dahlgren kokbok
Av Mathias Dahlgren

Bok- presentation: |
Mathias Dahlgren kokbok |
Författar- presentation: |
Mathias Dahlgren |
![]() |
Mathias Dahlgren är Sveriges enda "världsmästare" i matlagning! 1993-1996 var han medlem i ett framgångsrikt svenskt kocklandslag och blev utsedd att representera Sverige i Bocuse d'Or 1997. I konkurrens med de främsta kockarna från världens stora matnationer vann han tävlingen. Idag driver han sin egen krog, Bon Lloc, i Stockholm. Det här är dock inte Bon Llocs kokbok - även om det finns inslag av Estilo Nuevo Euro Latino - utan snarare Mathias egen, personliga kokbok.
Kokkonst är inget hokus pokus utan bygger helt enkelt på ingående kunskap och kärleksfull omsorg om råvarorna, sunt förnuft och en egen utvecklad smak. Det handlar också om att våga improvisera, pröva nya idéer och utmana. Här hittar du några ganska komplicerade recept som kräver tid och precision i hantverket, men framför allt många enklare, för att inte säga självklara, recept på hur man utvinner det allra bästa ur sina råvaror. Gemensamt för dem alla är att resultatet blir mycket gott!
Utgåvor
Mathias Dahlgren är Sveriges enda "världsmästare" i matlagning! 1993-1996 var han medlem i ett framgångsrikt svenskt kocklandslag och blev utsedd att representera Sverige i Bocusse d'Or 1997. I konkurrens med de främsta kockarna från världens stora matnationer vann han tävlingen. Idag driver han sin egen krog, Bon Lloc, i Stockholm. Det här är dock inte Bon Llocs kokbok - även om det finns inslag av Estilo Nuevo Euro Latino - utan snarare Mathias egen, personliga kokbok.
"Jag alltid trivts bäst i köket. Där pågår en skapande process som tilltalade mig redan i mycket unga år. Jag tycker om stämningen som uppstår vid matlagningen. Och jag har alltid älskat att äta god mat…"
Kärlek, kunskap och fantasi - så skulle man kunna sammanfatta Mathias köksfilosofi. Kokkonst är inget hokus pokus utan bygger helt enkelt på ingående kunskap och kärleksfull omsorg om råvarorna, sunt förnuft och en egen utvecklad smak. Det handlar också om att våga improvisera, pröva nya idéer och utmana.
Här hittar du några ganska komplicerade recept som kräver tid och precision i hantverket, men framför allt många enklare, för att inte säga självklara, recept på hur man utvinner det allra bästa ur sina råvaror. Gemensamt för dem alla är att resultatet blir mycket gott!
Bok: 135
Känd krögare, stjärnkock och kokboksförfattare
Mathias Dahlgren blev "Kockarnas kock" 2012
Anmäl textfel