Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Mathias Dahlgren kokbok" av Mathias Dahlgren? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Mathias Dahlgren kokbok

Av Mathias Dahlgren

Bok-
presentation:
Mathias Dahlgren kokbok
Författar-
presentation:
Mathias Dahlgren

Mathias Dahlgren är Sveriges enda "världsmästare" i matlagning! 1993-1996 var han medlem i ett framgångsrikt svenskt kocklandslag och blev utsedd att representera Sverige i Bocuse d'Or 1997. I konkurrens med de främsta kockarna från världens stora matnationer vann han tävlingen. Idag driver han sin egen krog, Bon Lloc, i Stockholm. Det här är dock inte Bon Llocs kokbok - även om det finns inslag av Estilo Nuevo Euro Latino - utan snarare Mathias egen, personliga kokbok.

Kokkonst är inget hokus pokus utan bygger helt enkelt på ingående kunskap och kärleksfull omsorg om råvarorna, sunt förnuft och en egen utvecklad smak. Det handlar också om att våga improvisera, pröva nya idéer och utmana. Här hittar du några ganska komplicerade recept som kräver tid och precision i hantverket, men framför allt många enklare, för att inte säga självklara, recept på hur man utvinner det allra bästa ur sina råvaror. Gemensamt för dem alla är att resultatet blir mycket gott!

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Prisma
Lagerstatus: Definitivt slut

Mathias Dahlgren är Sveriges enda "världsmästare" i matlagning! 1993-1996 var han medlem i ett framgångsrikt svenskt kocklandslag och blev utsedd att representera Sverige i Bocusse d'Or 1997. I konkurrens med de främsta kockarna från världens stora matnationer vann han tävlingen. Idag driver han sin egen krog, Bon Lloc, i Stockholm. Det här är dock inte Bon Llocs kokbok - även om det finns inslag av Estilo Nuevo Euro Latino - utan snarare Mathias egen, personliga kokbok.

"Jag alltid trivts bäst i köket. Där pågår en skapande process som tilltalade mig redan i mycket unga år. Jag tycker om stämningen som uppstår vid matlagningen. Och jag har alltid älskat att äta god mat…"

Kärlek, kunskap och fantasi - så skulle man kunna sammanfatta Mathias köksfilosofi. Kokkonst är inget hokus pokus utan bygger helt enkelt på ingående kunskap och kärleksfull omsorg om råvarorna, sunt förnuft och en egen utvecklad smak. Det handlar också om att våga improvisera, pröva nya idéer och utmana.

Här hittar du några ganska komplicerade recept som kräver tid och precision i hantverket, men framför allt många enklare, för att inte säga självklara, recept på hur man utvinner det allra bästa ur sina råvaror. Gemensamt för dem alla är att resultatet blir mycket gott!

Utgivningsdatum: 20010427
9789151838076

Bok: 135
 Artiklar 

Känd krögare, stjärnkock och kokboksförfattare

Mathias Dahlgren blev "Kockarnas kock" 2012

Stjärnkocken och kokboksförfattaren Mathias Dahlgren har utsetts till Kockarnas kock av tidningen Restaurangvärlden och Sveriges kockelit.

Det är åttonde gången som han får priset.

På andra plats i Kockarnas kock kom Björn Franzén och på tredje plats Magnus Nilsson.

Läs mer ...

Anmäl textfel

Utgivning

Tack för maten : råvarornas mästare

av Mathias Dahlgren
Tack för maten; Råvarornas mästare porträtterar platserna, person...
Inbunden, Finns i lager, 361 kr

Mathias Dahlgrens bästa : från skaldjurspaella till pyttipanna

av Mathias Dahlgren
Att vårda, förnya och experimentera fram nya smaker - det är Math...

Det naturliga köket

av Mathias Dahlgren
"Naturliga råvaror och naturlig smak är en förutsättning för det ...

Bon Lloc : Bra mat från ett bra ställe

av Mathias Dahlgren
Mathias Dahlgren är den ende svensk som vunnit guld i Bocuse d'Or...

Mathias Dahlgren kokbok

av Mathias Dahlgren
Mathias Dahlgren är Sveriges enda "världsmästare" i matlagning! 1...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2