![]() Tack för maten : råvarornas mästare - Inbunden
Finns i lager,
361 kr
|
Tack för maten : råvarornas mästare
Av Mathias Dahlgren, Rikard Lind

Bok- presentation: |
Tack för maten : råvarornas mästare |
Författar- presentation: |
Mathias Dahlgren |
Inbunden
Finns i lager,
361 kr
|
Formgivare: | Helen Sköld Svensson |
Redaktör: | Rikard Lind |
Tack för maten; Råvarornas mästare porträtterar platserna, personligheterna och hantverket bakom Sveriges bästa råvaror, i urval av landets mest framstående kock Mathias Dahlgren som också har lagat maten i boken.
Det är en fantastisk resa genom det småskaliga mathantverkets Sverige, från syrlig sörmländsk rabarber till burfångade bohuslänska havskräftor, in i dofterna av nygräddade kardemummabullar mitt i Stockholm och ut bland lyckligt spatserande skånska kycklingar. Du möter oregerlig passion för getter och ost på Österlen, en halländsk grönsaksvirtuos vars tänkande gärna är knäppare än andras och fårfarmaren som går under epitetet Mälardalens Crocodile Dundee. Bland mycket annat.
Själva boken Tack för maten; Råvarornas mästare har fått växa fram i sin egen takt med stor omsorg i alla delar för att på bästa sätt spegla det hantverk som den handlar om.
Boken är tryckt av Rolf i Skövde på papper från Lessebo Bruk i Småland.
14 gårdar/producenter, 245 fotografier, 37 recept av Mathias Dahlgren.
Utgåvor
Tack för maten; Råvarornas mästare porträtterar platserna, personligheterna och hantverket bakom Sveriges bästa råvaror, i urval av landets mest framstående kock Mathias Dahlgren som också har lagat maten i boken.
En bok gjord med stor omsorg i alla delar för att på så sätt bäst spegla det den handlar om: ett stolt hantverk. Tryckt med kunskap och känsla av Rolf i Skövde på papper från Lessebo i Småland.
Bok: 175478
Känd krögare, stjärnkock och kokboksförfattare
Mathias Dahlgren blev "Kockarnas kock" 2012
Anmäl textfel